TV Vesti uživo o Ljubičastom danu sa predsednikom Centra za obolele od epilepsije

Predsednik Centra za obolele od epilepsije, Nemanja Simeunović govorio je u uživo uključenju u program TV Vesti o Ljubičastom danu. U razgovoru sa reporterokom Janom Stanić, gospodin Simeunović je govorio o mitovima vezanim za epilepsiju i stigmatizaciji osoba sa epilepsijom.

Kako je u programu TV Vesti, prvi put objavljeno da će se u Beogradu upaliti ljubičasta svetla u noći 26. marta, predsednik Centra za obolele od epilepsije je zahvalio gradu Beogradu što će prvi put ove godine naša prestonica biti osvetljena ljubičastom bojom. Na ovaj način Grad Beograd će pružiti podršku osobama sa epilepsijom i njihovim porodicama kao što to čine gradovi širom sveta. U Srbiji sa epilepsijom živi 70000 ljudi, od toga 20000 sa farmakorezistentnom epilepsijom.
Zahvaljujemo TV Vesti što je izdvojila vreme da razgovara o epilepsiji i Ljubičastom danu sa predsednikom Centra za obolele od epilepsije.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp

Naučite

Zapratite nas na:

Kategorije

Категорије

Skorašnji članci

Najčitaniji članci

Obezbeđene ljubičaste narukvice

Centar za obolele od epilepsije je uz svesrdnu pomoć prijatelja udruženja, gospodina Mezulića, koji je donirao 6000 dinara, obezbedio 50 narukvica za obolele od epilepsije. Ove narukvice nose osobe sa epilepsijom širom sveta i služe kao znak prepoznavanja osoba koje imaju epilepsiju…

Pročitajte više »

BUDIMO U KONTAKTU!