CENTAR ZA OBOLELE OD
EPILEPSIJE

Udruženje „Centar za obolele od epilepsije”je neprofitna, nevladina organizacija,
osnovana sa ciljem da pruži pomoć prilikom lečenja, obrazovanja
i svih neizbežnih koraka u životu osobe sa epilepsijom.

O nama

Udruženje „Centar za obolele od epilepsije” je nevladino udruženje, osnovano sa ciljem da pruži pomoć prilikom lečenja, obrazovanja i zapošljavanja u skladu sa našim statutom. Želimo da okupimo sve ljude koji su oboleli od epilepsije.
Cilj nam je da edukujemo zajednicu o tome šta je epilepsija. Želimo da razbijemo stigmu, demistifikujemo ovu bolest i približimo je drugovima, nastavnicima, kolegama, poslodavcima.
U našem društvu je teže nositi se sa činjenicom da imate epilepsiju nego živeti sa njom i lečiti je.
Pozivamo sve osobe koje imaju epilepsiju i njihove porodice da se aktiviraju, da prestanu da prećutkuju i kriju svoju dijagnozu.
Epilepsija nije sramota!

grupa-ljudi-sa-srcima-u-rukama-predstavljajuci-neku-humanu-zajednicu

Epilepsija se javlja kod ljudi svih godišta, rasa i etničkih grupa.
Četvrti je najučestaliji neurološki poremećaj.

Više od 65 miliona
Osoba širom sveta ima
epilepsiju

70 hiljada
Osoba u Srbiji ima epilepsiju

1 od 100
Osoba ima epilepsiju

Donirajte za naš servis podrške obolelilma od epilepsije i njihovim porodicama.

Ljubičasti čet

Ljubičasti čet je virtuelno okupljanje članova udruženja na skajp platformi. Osmišljen je kao grupa podrške u okviru udruženja. Vremenom je prerastao u tematske večeri čiji su gosti najčešće stručna lica iz oblasti neurologije ali i drugih oblasti koje imaju uticaj na našu zajednicu.

Pravilno pružanje prve pomoći osobi koja ima epileptični napad je ključno u njenom oporavku. Epi napad u proseku traje 1-2 minuta, važno je da osoba iz njega izađe nepovređena. Naučite šta treba da radite a šta nikako ne!

Psihološka podrška

Udruženje Centar za obolele od epilepsije i tim psihologa organizuju psihološko savetovalište sa ciljem pružanja psihološke podrške i pomoći osobama sa dijagnozom epilepsije. Osobe koje žive sa epilepsijom mogu imati različite poteškoće kao što su loše raspoloženje, manjak samopouzdanja, negativne misli i emocije, strahove, osećaj stigmatizacije, probleme u međuljudskim odnosima, na poslu… Upravo u ovakvim situacijama, psihološka podrška može biti od velike pomoći, sa ciljem da se osobe koje žive sa epilepsijom osnaže i ostvare svoje potencijale kako bi prevazišli probleme sa kojima se susreću i poboljšali kvalitet života.

Psihološko savetovalište je dostupno svim članovima udruženja. Zakazivanje termina se vrši putem mejla psiholog@epilepsija.org.rs. Dostupna su dva termina – utorak u 18h i 19h. Javićemo Vam se u najkraćem roku da Vam potvrdimo datum i vreme termina.

Tu smo za Vas, niste sami!

Blog

Pridružite se

Zajedno smo jači. Pridružite nam se, bilo da imate epilepsiju već dugo ili ste je tek dobili.
Edukujmo zajednicu, razbijmo stigmu!

Ako želite da se pridružite našem udruženju popunite dole ostavljenje podatke:

* Članarina iznosi 300,00 dinara na godišnjem nivou koja se svojevoljno uplaćuje. Članarina se može uplatiti na račun Centra za obolele od epilepsije, Komercijalna banka a.d. 205-000000262181-21

Naš cilj

Želimo da okupimo sve ljude koji imaju epilepsiju u Srbiji. Ne smemo više da ostajemo nemi pred brojnim predrasudama i neznanjem okoline.
crtez-coveka-kako-koraca-uz-stepenice-predstavljajuci-napredak-ka-cilju

Prijavite se na naš newsletter da dobijete obaveštenja o aktivnostima i novostima
centra za obolele od epilepsije.

Scroll to Top