Ljubičasti čet

Ljubičasti čet je virtuelno okupljanje članova udruženja na skajp platformi. Osmišljen je kao grupa podrške u okviru udruženja.

Vremenom je prerastao u tematske večeri čiji su gosti najčešće stručna lica iz oblasti neurologije ali i drugih oblasti koje imaju uticaj na našu zajednicu. „Ljubičasti čet“ je projekat koji se sprovodi bez budžeta, zahvaljujući podršci svih ljudi koji su spremni da odvoje svoje vreme i razgovaraju u skajp grupi sa našim korisnicima. Zahvalni smo im jer prepoznaju potrebu naše zajednice da govori o važnim temama koje se tiču lečenja epilepsije i života sa njom.

crtez-doktorke-na-laptopu-kako-drzi-online-predavanje-o-epilepsiji

Našim pozivima su se za kratko vreme odazvali:

  • četiri doktora neurologije među kojima su doc. dr Aleksandar Ristić, dr Maša Kovačević, dr Galina Stevanović i dr Biljana Kohen,
  • Staša Lalatović, psiholog,
  • Ljubiša Mihajlović, dr molekularne biologije,
  • Bogdan Petrović, HR menadžer – osoba sa invaliditetom i
  • Biljana Jelenković Paspalj, načelnica Odeljenja za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Na dosadašnjim virtuelnim okupljanjima obrađivali smo teme vezane za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u koju se svrstavaju i osobe sa epilepsijom, stigma, depresija kod osoba sa epilepsijom, epilepsija kod dece, trudnoća kod žena sa epilepsijom, vozačka dozvola za osobe sa epilepsijom, genetska analizu, SUDEP i neurohirurška intervencija. Verujemo da nas u budućnosti čeka još mnogo podjednako edukativnih četova kako za osobe sa epilepsijom i njihove porodice tako i za širu zajednicu.

Scroll to Top