Borko: Epilepsija i ja

soljica-kafe-i-borkova-prica-zivota-sa-epilepsijom

Od 2007. zvanično imam epilepsiju, a na rođenju sam imao prekomernu žuticu koju nisu prepoznali lekari, i bio sam od rođenja do 5. ili 6. godine lečen od dečje konvulzije.

Po pitanju terapije, ima u svim apotekama lekova, po pitanju posla teže, mada nisam nikad pominjao u razgovorima za posao da imam epilepsiju, jer ne znam kakve bi reakcije bile. Dok sam bio u školi, isto nije govoreno, a u osnovnu školu sam pošao u 8-oj godini, sa generacijom 1985. Komšiluk je uglavnom dobar, nekima sam rekao. Na poslu nemaju razumevanja prema mom zdravstvenom problemu. Pred kraj 2018. sam odlučio da novom društvu koje sam stekao u različitim naseljima kažem sve o epilepsiji i o reakciji kako da postupe ako bi se desio epi napad.

Leto mi nije omiljeno godišnje doba, jer mi je najteže kad su prekomerne vrućine, gubim dah, prekomerno znojenje, loša spavanja…

Nažalost, od svoje porodice imam 0% razumevanja, isto i 0% podrške, najviše nerazumevanja pokazuje otac.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp

Naučite

Zapratite nas na:

Kategorije

Категорије

Skorašnji članci

Najčitaniji članci

Održan Ljubičasti čet na temu Migralepsija

Sinoć je u 19 časova održan još jedan Ljubičasti čet na Skajp platformi u organizaciji Centra za obolele od epilepsije. Ovog petka smo sa doktorom Ivanom Mihaljevim razgovarali o Migralepsiji. Migralepsija označava istovremenu pojavu migrene i epileptičnih napada, uz napomenu. . .

Pročitajte više »

BUDIMO U KONTAKTU!