Emisija zdravsTVo na TV Kurir posvećena epilepsiji

nemanja-direktor-udruzenja-centar-za-obolele-od-epilepsije-i-novinarka-nove-s-sede-na-klupi-u-parku-i-komuniciraju

U nedelju, 18. oktobra na TV Kurir emitovana je emisija Zdravstvo čija je tema bila Život osoba sa epilepsijom. U polučasovnom razgovoru sa našim eminentnim neurolozima doc. dr Aleksandrom Ristićem i doc. dr Markom Ercegovcem čuli smo kakva je priroda epilepsije koje je mnogima i dalje mistična bolest. U emisiji su se mogli čuti i problemi na koje nailaze osobe sa epilepsijom u našem društvu zbog stigme – teže se zapošljavaju, nemaju pravo na upravljanje motornim vozilima itd.
Svoje iskustvo sa gledaocima je podelio i predsednik Centra za obolele od epilepsije, Nemanja Simeunović, koji je govorio o svom lečenju i problemima korisnika.
Zahvaljujemo novinarki Jovani Uhrin što je epizodu posvetila životu sa epilepsijom i doprinela širenju znanja o epilepsiji.
Emisiju možete pogledati na našem YT kanalu.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp

Naučite

Zapratite nas na:

Kategorije

Категорије

Skorašnji članci

Najčitaniji članci

Epilepsija je ozbiljna bolest s kojom može da se živi: Nemojte da otvarate usta osobe koja ima napad. Dolazi do povreda

Epilepsija je veoma ozbiljna i složena bolest koja se u najvećem broju slučajeva može dobro kontrolisati lekovima. Ima pacijenata koji godinama žive bez napada, ali i onih koji umiru od posledica epilepsije. Lekari ne znaju zbog čega se ovo dešava, ali znaju da će se kod jednog od 100 pacijenata, epileptični napad završiti iznenadnom smrću

Pročitajte više »

BUDIMO U KONTAKTU!